Iklan

Aku jarang di blog. Boleh terus ke GA untuk update tentang buku yang dibaca.

Ada beberapa buku nak dijual. Boleh ke sini. Terima kasih :)

Isnin, 28 April 2014

Bercakap Dengan Jun

9:41 PG 0 Comments


Bercakap Dengan Jun
Hasrul Rizwan

ISBN: 9789671209462
Penerbit: Dubook Ceritera
Tarikh Terbit: Disember 2013
Halaman: 184
Harga: RM20

~ Rasaku… ~

Kalau Murtad aku boleh beri markah penuh, apatah lagi ini. Aku pejam mata dengan kesalahan ejaan dan nama yang tertukar. Hanya kerana;

Jun.
Anum.
Saigon.

Kasih sayang. Apa harganya?

Full review: 25/04/2014


Tapi apa yang akan saya ceritakan tentang saya dan dia ini bukanlah tentang cinta. Karana cinta itu tidak berjirim sifatnya. Sudah tentu saya tidak mampu ceritakan sesuatu yang saya tidak nampak. Maka cerita ini pun sudah tentu bukan tentang cinta. - blurb novel


Membaca Bercakap dengan Jun [BDJ] dengan semangat yang cukup tinggi. Semuanya kerana review teman-teman yang cukup menggoda. Berbintang-bintang kesemuanya, dan aku harus akui BDJ akan jadi antara buku kegemaranku selepas ini.

Berbicara tentang hidup, berbicara tentang masa depan. Tapi akhirnya kita kalah dengan kasih sayang. Siapa kita ya menidakkan kasih sayang yang hadir dalam sisi seorang ayah dan anak, atau si anjing dengan tuannya?

Jun. Dia pencopet, yang mungkin tiada masa depan. Dia bukan siapa-siapa, tapi ya benar katanya walau seburuk-buruknya, dia tidak tergamak lagi untuk membunuh nyawa seorang bayi yang tidak tahu apa-apa. Dia, Junaidi bin Banin. Babah kepada si keletah Anum. Oh, myy! Tetiba teringat scene akhir *mata merah*

Ranum. Anum si comel berpipi merah. Ibumu memang tak berlaku adil, tapi ajaibnya Tuhan mengurniakan si pencopet itu sebagai babahmu.

Saigon -- tiada apa yang harusku tulis. Cukuplah kehadiran Saigon membenarkan kata-kata, “Dog is man’s best friend.”

Kalau mahu lihat sisi lain dalam kasih sayang, boleh cuba BDJ ini. Disampaikan dengan cukup bersahaja, tapi penuh dengan sindiran tajam si tukang penanya. Cuma ya, masalah typo itu memang agak menjengkelkan tapi seperti yang aku bilang awal-awal di atas. Aku pejam mata.

Dan untuk penamatnya, hatiku galau. Berjaya membingkiskan rasa mahu peluk abah ketat-ketat dan bisikkan, “Abah, you’re my hero!

Happy reading (^-<)

Cinta Kita

9:31 PG 0 Comments


Cinta Kita
Suzana Sulaiman

ISBN: 9789671226735
Penerbit: Idea Kreatif Publication
Tarikh Terbit: 2014
Halaman: 512
Harga: RM23

~ Rasaku… ~

Walaupun aku tak sukakan cover, tapi aku isi ceritanya. Phewitt..

Full review: 23/04/2014


“Please don't cry, Qis. Marrying me can't be that bad?” - Khalish


Oh, myy! Suka hati je bagi statement cam tu kan Khalish? hahaha :P

Apa yang buat aku sanggup jadi burung hantu kerana mahu habiskan novel Cinta Kita [CK] adalah:-

1. Isi cerita -- Tidak terlalu mencuba. CK kisah biasa-biasa saja, yang penting bukan cerita kahwin-paksa. Kita ada si Qistina; gadis yang boleh dikatakan lewat berkahwin. Kita ada enche Khalish; duda hot beranak satu. Eh! hahaha :P Dan pastinya, ada isu pre-eclampsia. Satu input baru untukku, dan aku suka dengan cara penulis menyampaikannya.
2. Qistina vs Khalish -- Mungkin kerana cerita ini yang mana kedua-duanya sudah di usia matang, jadi tak akan jumpa kisah gaduh/masam muka tentang benda yang remeh-temeh. Alaa... rasanya korang faham. Hubungan mereka berdua selepas berkahwin juga sweet, tapi bagiku masih lagi terkawal.
3. Konflik -- Boleh dikatakan tiada konflik yang membunuh. Point penting kenapa boleh dihabiskan dalam semalaman. Cuma ada sedikit konflik jiwa Khalish di penghujung cerita, yang buat aku rasa Khalish dah tak hot *wink* Dan, cerita ni tak meleret, takde isu kekasih lama datang kembali ke, mak mertua tak sukakan menantu ke apa. Yay!
4. Rasa belonging -- Aku memang suka akan cerita yang ada konsep kekeluargaan. Dalam CK misalnya, bukan saja ada hubungan Qistina dan ibunya, ada Khalish yang bersusah-payah handle Husna dengan sokongan pada keluarganya. Semuanya buat rasa dekat di hati.

Dan, markah bonus untuk setting di Soleil. Suka. Suka. Suka. Eh? hahaha :P

Cuma, selepas Qistina selamat melahirkan anak, kes pre-eclampsia tu bagai ‘ditutup’ begitu saja. Ke aku ada terlepas pandang apa-apa? Sebabnya tup-tup Qistina dah sihat. Ok, nasib baik Qistina sihat walafiat, kalau gugur di ‘medan perjuangan’, ada kena bakor buku ni. Ngee~~

Walaupun cerita ni ringkas, tapi penulis tetap menyisipkan ilmu di dalamnya. Dan aku masih lagi ingat ya ada doa naik kenderaan dalam bahasa Rumi. Cuma, mungkin akan terasa canggung kerana tajuk novelnya bahasa kita, sekali isi dalam beza sungguh. Apa pun anggap saja training untuk diri sendiri, kan ada banyak lagi English Romance nak dihabiskan *rolled eyes*

Happy reading (^-<)

Isnin, 21 April 2014

Di Penghujung Cintaku Adelia

1:46 PTG 0 Comments


Di Penghujung Cintaku Adelia
Wan Rohayu

ISBN: 9789671188262
Penerbit: Lovenovel Publication
Tarikh Terbit: September 2013
Halaman: 648
Harga: RM25

~ Rasaku… ~

"Mengopi"

Perkataan yang lekat dalam kepala seusai menamatkan cerita ini. Sorry! Aku masih tidak boleh hadam bila dengar perkataan itu hahaha

Full review: 21/04/2014

Menutup 648 muka surat dengan perasaan tak best *wink*. Bukan apa, aku memang stress dengan Pasha sejak aku ‘kenal’ namanya. Mudah benar kah sang isteri melupakan dan memaafkan perbuatan kejam [aku tak jumpa perkataan lain yang paling sesuai buat masa ni :P] suami tu? Tak kisahlah, cinta separuh mati pun tapi kalau Adelia sudah diberi peluang untuk cari bahagia sendiri, kenapa tidak buat begitu?

Perghh... panjang betul komen ketidakpuasan hatiku? hahaha :P

Aku suka:-
1. Skop kerja -- Hati memang tergedik-gedik nak tahu akan pekerjaan yang tak pernah aku impikan selama ni. Tepat sekali, nak jadi nurse tu ingat senang kah? Dan, aku suka tinta penulis tentang warna pakaian seragam jururawat tu, mengkritik secara halus tentang pemilihan warna transparent sebegitu.
2. Premis cerita -- Kalau ini boleh dikategorikan sebagai kahwin-paksa, aku kira naskhah ini membawa alur kahwin-paksa itu dengan caranya tersendiri. Dan, pastinya hal-hal motorsikal berkuasa besar tu amat menarik perhatianku daripada konflik hero dan heroin *wink*
3. Adelia -- Nak kata suka sangat tu tidaklah, tapi nak kata benci pun tidak. Pada hematku, dia ada karakter yang cukup ampuh kalau berdiri sebagai wanita. Dia boleh menepis godaan jejaka-jejaka tampan dengan mudah. Tapi kalau sebagai isteri yang cintakan suaminya... dia tewas. Tewas dalam mengendalikan urusan hati sendiri *amboiii*. Dan, jujur, penulis sudah berjaya membolak-balikkan hatiku dengan karakter Adelia. Ada rasa berbaur, kasihan dan geram dengan wataknya.

Menulis dengan ayat yang santai dan selamba itu boleh, sangat dialu-alukan kerana aku sendiri tak sukakan ayat yang terlalu ‘keras’ dan skema. Tapi selamba itu tak bermakna bahasa pasar. Dan untuk watak-watak yang berbahasa Inggeris, kalau perlu digunakan juga, diharapkan pihak terlibat ambil berat akan hal ni. Tak berbahasa Inggeris tak bermakna watak itu tak cukup umpph, kan?

Novel kedua yang mengatakan mamat Vampire; Edward Cullen tu kacak. Perghhh... aku alergik hahaha. Tapi, kalau nak dibandingkan, aku lagi tak suka Pasha. Tiada maaf bagimu ya! Titik. hahaha *wink*

Happy reading (^-<)

Wallbanger

1:36 PTG 2 Comments


Wallbanger
Alice Clayton

ISBN: 2940015785180
Penerbit: Omnific Publishing
Tarikh Terbit: November 2012
Halaman: 320
Harga: -

~ Rasaku… ~

2.5*

Saw my little sis, Cik Soleh read this *wink*

Totally agreed with her, this book not suitable for below 18. Alaaa.. banyak je English Romance begitu. So, only read this book if you want to laugh and are not offended at adult themes and language. Bear in mind, this is not a YA book.

Full review: 18/04/2014

The book started really fine, a girl who excited about her new apartment, but get annoyed with her new neighbour. It’s really funny. Seriously, no doubt. I laughed at every time I came accrossed to Caroline’s internal monologue. Sooo hilarious. And, can I say that I REALLY love Clive [Caroline’s cat]? hahaha :P

But then, after the half of the book, it really went downhill with too many cliches! I suddenly lost the interest. Pheww... I just wish that hotty-sex-everything was a little toned down.

But yup, we can't have everything, right?

Happy reading (^-<)

Jumaat, 18 April 2014

Guy Next Door

10:45 PG 4 Comments


Guy Next Door
Rose Harissa

ISBN: 9789670448633
Penerbit: Kaki Novel Sdn Bhd
Tarikh Terbit: April 2014
Halaman: 487
Harga: RM21

~ Rasaku… ~

Ini antara penulis favourite aku. Old time. Hands down.

Full review: 16/04/2014

Aku suka:-

1. The one & only, that Guy Next Door [GND] -- Adam Putra Iskandar. Ok, namanya pun dah ala-ala hero filem. Tapiiii... dia sangat cool ok! *amboiiii* hahaha. Aku sebenarnya suka dengan cara penulis melakar watak Adam ini. Tak dinafikan, RH memang pakar dalam menggambarkan watak hero-hero novelnya, tu buat aku makin suka dengan Adam.
2. Makcik Umi -- Karakter ibu yang paling hilarious selepas Makcik Sari. Memang asyik tergelak je bila baca percakaran anak beranak. Kata-katanya memang asyik kena batang hidung sendiri. Dan, dia ibu yang paling tepat untuk si anak seperti Kris.
3. Jalan cerita yang sweet like candy. Cerita ini mungkin hadir tepat pada masanya, ketika aku tengah serabut dengan segala hal duniawi [ok, exaggerate! :P]. Aku perlukan sesuatu yang simple, tapi menarik hati. Padaku, GND boleh masuk dalam kategori chic lit.
4. Kris -- Jujur, aku tak suka dia hahaha. Tapi ya, seiring pembacaan rasa tak suka itu hilang sikit demi sedikit. Watak seperti Kris perlu ada untuk mengimbangi watak cool Adam. Adanya Kris untuk buat pembaca seperti aku menyampah, tapi dalam masa yang sama tetap ingin belek GND hingga ke halaman terakhir. Ha, nampak tak betapa Kris sebenarnya penting dalam cerita GND ni *wink*
5. Family bonding dan rasa kasih sayang -- Hubungan antara anak perempuan mahupun lelaki dengan ibunya. Rasa hormat dengan jiran tetangga, sikap ambil berat bukannya jaga tepi kain orang. Kesemua ini buat aku rasa cerita ini dekat di hati sebab adanya rasa belonging.

Kalau inginkan sesuatu yang santai dan mudah hadam, boleh dapatkan novel ini. Ia bukan kisah cinta air mata, jadi jangan risau anda tak akan mudah naik angin. Cuma, kalau ada sikit rasa menyampah mungkin sebab si Kristal tu, atau mungkin juga kerana adanya si Fandi. Perghh... tulis namanya buat aku sendiri rasa alergik dengan mamat seperti ini *wink*

Cuma, aku selalu kena betulkan tune dengan pertukaran POV dalam setiap bab. Kalau yang jenis baca langkau-langkau, mungkin akan tersesat juga. Juga mungkin boleh betulkan kesalahan ejaan Bahasa Inggeris dalam cetakan seterusnya. Kesalahan minor je ni.

Dan, bintang-bintang bersinar bukan hanya kerana ceritanya, pasti juga untuk penguat semangat kepada penulisnya. Tahniah! Moga tak akan pernah berhenti. Welcome back sis! ;))

Ps: Kalau rasa review aku ini bias, korang boleh lihat review teman-teman lain di GR.

Labels

#prayforGaza (2) A. Darwisy (1) A. Samad Said (1) Abby Gaines (1) Abdul Latip Talib (1) Abdul Rahim Awang (4) Acik Lana (3) Adah Hamidah (2) Adaptasi Novel (7) Addi (1) Adib Zaini (4) Affifudin Omar (1) Afifah (1) Aidil Ryzal (1) Aifa Batrisya (1) Aima Chan (1) Aimi Ainis (1) Aina Emir (3) Ainin Naufal (1) Aireen Aryana (1) Airisz (1) Aisha Hamza (1) Aisya Sofea (3) Alaf 21 (92) Aleya Aneesa (10) Alice Clayton (1) Aliesha Kirana (1) Alifah Juhaida (1) Alina Haizar (2) Aloy Paradoks (1) Amal (1) Amanda Berry (1) Amirul Johari (1) Amiza Anaz (1) Amoi (1) Ana Sofiya (1) Andrew Matthews (2) Andrew McMeel Publishing (1) angelseptember (1) Anis Ayuni (4) Anita Aruszi (9) Anjell (1) Anna Lee (2) Anne Gracie (1) Annur Shanana (1) Anuar Shah (1) Anugerah Pilihan Pembaca Popular-Berita Harian (2) Aqram (1) Ar Risalah (4) Ariela Sahimi (6) Arman Jazee (1) Arsha Wee (1) Ash Kun (1) Asmar Shah (1) Athool (1) Atikah Yusof (1) Attokz Dikulgai (2) Aulia Iman (1) Ay Yusof (1) Ayob Kelubi (1) Ayu Emelda (2) Ayumi Syafiqah (1) Azra Aryriesa (1) Badrul Hisham Shari (1) Bahruddin Bekri (5) Ballantine Books (5) Balqissy (1) Bayyinat (2) Berkley Sensation (6) Bes Q Publication (1) Bidayatul H (1) Big Bad Wolf (1) Bikash Nur Idris (3) blogpke (1) Blook (12) Bophairy (2) Bozu (1) BraderLeplep (2) Brigham Young (1) Bukan Penggoda (1) Buku Fixi (22) Buku Prima (25) BukuBlog (11) Bulanhijau (4) C.J. Charmichael (1) Cabaran 50 Novel (61) Carmen Falcone (1) CAT (5) Cerita KLIBF (7) Ceritera Puisi-Sajak-Gurindam (2) Chef Hanieliza (1) Choppy (1) Christine Merrill (1) Cik Amal Amina (1) Cik Ian (2) Citahrudin (1) Cob Nobbler (2) Comei (2) Creative (19) Ct Zuraimi (2) Cucuratap (2) Damya Hanna (5) Dayang Noor (5) Dewan Bahasa dan Pustaka (3) Dhiya Zafira (9) Diane Gaston (1) Dihsar Ludba Haqifa (1) Diya Nordin (1) Dr Amida Abdul Hamid (1) Dr Shah Ibrahim (1) DuBook Ceritera (3) DuBook Press (3) e-book (62) e-cerpen (6) E-man Sufi (1) e-novel (22) e-Sentral (8) Ednin (1) Eka Faraha (1) Elee Mardiana (2) Elena Reeney (1) Eliyyah (1) Ellis Gee (1) Elzara Hariri (1) Emma Maizura (1) Emy Roberto (3) Entangled Publishing (6) Evelyn Rose (2) Ezza Mysara (2) Fadhli Hamdan (6) Fadzlieo (1) Faisal Tehrani (2) Faizal Sulaiman (3) Faizal Tukimin (1) Fajar Pakeer (11) Farah Husain (5) Farihah Iskandar (1) Fatimah Busu (1) Fatimah Syarha (1) Fatin Nabila (2) Fatrim Syah (1) Fauziah Ashari (2) Faziela (1) Fazley Yaakob (1) Fazlyn Ridz (1) Fdaus Ahmad (3) Feeza (1) Fieyza Fadlina (1) Fikri Kacak (2) Fikri Misti (1) Fitri Hussin (1) Fixi Retro (1) GA Quotes (6) Galeri Ilmu (6) Gallery Books (4) GedeBook (1) Gina Yap Lai Yoong (3) GR 2012 (75) GR 2013 (94) GR 2014 (95) GR 2015 (34) GR 2016 (6) GR 2017 (8) GR 2018 (16) Grup Buku Karangkraf (60) H.M. Tuah Iskandar (1) Habiburrahman El Shirazy (4) Hadiah Sastera Negeri Sabah 1994/1195 (1) Haeqal Zulqarnain (1) Hafizah Iszahanid (1) Hafizul Osman (1) Haliban (1) Hana Qistina (1) Hani Fazuha (5) Hanie (1) Hanina Abdullah (2) Hannah Dhaniyah (1) Hanni Ramsul (4) Hanny Esandra (1) Harlequin Books (4) Haryani Kamilan (1) Hasrul Rizwan (2) Haswida Abu Bakar (2) Hellioz (1) Herna Diana (1) Hezzy Azra (3) Hidayatus (2) Hilal Asyraf (5) Hilmi Lona (1) Hlovate (10) Hodder Stoughton (1) Humaira Bookstore (1) I F I Enterprise (1) Ian Juliana (1) iBook Publication (1) Ida Farisya (1) Idea Kreatif Publication (15) Ika Madera (1) Ilham Bestari Publication (1) Illa Shanahila (1) Ilya Abdullah (1) Imaen (2) Iman Nizrina (2) Iman Xara (2) Imani Hatta (1) Immaz Huda (1) Imran Azmi (1) Indah Iskandar (1) Intens Media (1) Iqbal Syarie (5) Iris Ixora (1) Irma Hasmie (1) Ismi Fa Ismail (1) ITBM (2) Jat (1) Jemari Seni (58) Jennifer Probst (5) Jerilee Kaye (1) Jo (1) Johanna Lindsey (1) John Norafizan (2) JS Adiwarna (12) Ju Asu Ra (1) Jualan Gudang (1) Julie Anne (2) Julie James (4) K Four Publishing (1) Kad Mutiara Minda (1) Kaki Novel (37) Karangkraf (4) KarnaDya (5) Karnival Buku Online (1) Karnival Karangkraf (2) KaryaSeni (19) Kaz Ishak (1) Kelas Buku (1) Kele Moon (1) Keputusan C50B (6) Khadijah Hashim (1) Khairi Mohd (1) Khairul Nizam Khairani (1) Khairulnizam Bakeri (1) Khairyn Othman (2) King International Prize 2010 (1) KLIBF 2011 (5) KLIBF 2012 (2) KLIBF 2013 (1) KLWRF (1) Kristen Proby (2) Kumprinx (1) Kusyi Hirdan (1) Lang Leav (1) Lavendra (1) Leeya Myra (1) Lejen Press (3) Levis Delisya (1) Liana Afiera Malik (1) Lila Vee (1) Lily Haslina Nasir (1) Liyana Zahim (1) Liza Mior Rashdi (1) Lokman Hakim (1) Loose Id LLC (2) Lord Zara (3) Louise Allen (1) Lovenovel (9) Luc Abdullah (1) Lya Zara (1) Lynn Allyna (1) Lynn Dayana (1) M Faridzuan Majid (1) M. Faiz Syahmi (1) M.K. Schiller (1) Ma Lee Chuswan (2) Maisey Yates (2) Mak Su (1) Maki Enjouji (10) Manaf Hamzah (2) manga (10) Manjlara (1) Maria Kajiwa (2) Marissa (2) Marita Conlon-Mckenna (1) Marwati Wahab (2) Masy (1) Mat Luthfi (1) Maya Banks (6) Maya Iris (2) Mazni Aznita (4) Mazni Darwisya (1) Mcjust.lol (1) Meen Zulaikha (4) Melati Publisher (1) Melur Jelita (2) Mendelssohn Levy Publishing (1) Mesbo (1) Miazal Zahra (1) Michelle Willingham (1) Mimie Afinie (2) Mimie Candycane (1) Mini Novella (9) Mirachantek (1) miss eurydice (1) Mona Yanty (1) MPH (1) Mr.K (1) Mrflowermanstudio (1) Muhamad Fazrin (1) Muhammad Fatrim (2) Murni Aqila (2) Must Read (1) N.M. Silber (1) Nadia Khan (3) Nadra Yasmina (1) Nami Cob Nobbler (1) Nasiroh Abdul Rahman (1) Nasron Sira Rahim (1) Nass Alina Noah (1) Nasz (3) Naurah Iman (1) Naza Adlyn (1) Nazawati (1) Nazri M. Annuar (1) Nazurah Aishah (2) NB Kara (18) NHF Media (1) NI Publication (2) Nia Azalea (1) Nina Croft (1) Nir (5) Nirrosette (2) Nisah Haron (1) Nisyah (2) Nizam Sani (1) Nok Wafdi Nik Jaafar (1) Noor Azzahra (1) Noor Suraya (13) Noorfadzillah (1) Nora Ismail (5) Noraz Ikha (2) Norhanisamila (1) Norhayati Abd Malek (1) Norhayati Berahim (23) Norisah A. Bakar (3) Nota Airina (89) Notis Pembetulan (1) Novel Fiksyen Sejarah (1) Novel Grafik (2) Novel Nur (1) Novel Terpakai (2) Nueen (1) Nur Ezzah Amirah (1) Nuraqilah Syuhaida (1) Nurassyi Rashid (1) Nureen Mirza (1) Nuril Bahanudin (1) Nurul Syahida (2) O'Brien Press (1) October (3) Omnific Publishing (1) Owen Slot (1) P. Ramlee (1) Packy Sidique (1) Pameran Buku (1) Paradoks Production (1) Pekan Ilmu (1) PELIT (5) Pena Senja (1) Penerbit Republika (1) Penerbit-X (1) Penerbitan Angkatan Baru (1) Penulis.Sahaja (1) Penulisan Enterprise (1) Penulisan2u (5) Peraduan Menulis Novel Dewasa 1992 (1) Pesta Buku (22) Pesta Buku Kelantan (4) Pesta Buku Selangor (1) Pingu Toha (1) Pitak (2) Pocket Books (2) Popular (1) Poreng Kertas Publication (3) Poyo (1) Printing Problem (1) Promosi (18) PTS (31) PTS BookCafe (1) PTS Fortuna (4) PTS Islamika (1) PTS Litera (9) PTS Millennia (2) PTS One (5) PTS Pop (3) PTS Professional (1) PTS Publications (1) PTS Publishing House (1) PTS Syok-Hallyu Wave (1) Pustaka Islamiyah (2) Puteri Andalas (1) Qaseh Qaisara (1) Qaseh Qistina (1) Que Sera Sera (2) Rabihah Nur Ridhuan (1) Rahimin (1) RAID Studio (1) Raja Faisal (1) Ramlah Abdul Rasid (1) Ramlah Muhamad (1) Ramlah Rashid (3) Ramlee Awang Murshid (17) Read Malaysia (1) Reen (1) Rehan Makhtar (3) Reja (1) Resmanshah (1) Ridhwan [Ridh-One] (2) Ridhwan Saidi (1) Ridhya Iman (1) Rin Ahmad (1) Rina Farizq (1) Rizai Reeani (1) Rizque Publishing (1) Robin Bielman (2) Roman (1) Rose Harissa (17) Rozita Abd. Wahab (1) Ruby Hazri (1) Ryana Adrina (1) Rynsa (1) Saat Omar (1) Saidatul Saffa (2) Saifullizan Tahir (1) Salina Ibrahim (2) Salina Salleh (1) Salleh Kausari (1) Sania Yasmin (2) Sara Aisha (1) Sara Kyoko (1) Sarah Mayberry (1) Sarnia Yahya (8) SeaShell Publishers (2) Sha Ibrahim (1) Shafaza Zara Syed Yusof (1) Shahir (1) Shahirah Khairudin (1) Shahrul Akram (1) Sham Hashim (1) Shamien A. Basit (2) Shamsiah Mohd Nor (1) Shaz Johar (4) Shogakukan (10) Si Manis 17 (4) Silhouette Books (2) Sinaganaga (2) Sindiket Sol-Jah (1) Siti Hazneza Abdul Hamid (1) Siti Jasmina Ibrahim (1) Siti Nur Dhuha (1) Siti Rosmizah (1) Small Cow Productions (1) Smashwords (1) Soltura (1) Sophie Kinsella (1) Suzana Sulaiman (1) Syafie Mahyani (1) Syafiq Aizat (1) Syah Shah (4) Syahirah Ibrahim (1) Syaihan Syafiq (2) Syamnuriezmil (3) Syarikat Muda Osman (3) Syasyaja (1) Syud (6) Syuqri Mustaqim (1) Szalies (1) Teja Elliza (1) Teja Irzara (1) Telaga Biru (3) Tembakau (1) Teratak Kasih (1) Tere Liye (1) Terjemahan DBP (1) Terri Brisbin (1) Thanks Note (2) The Awesome Five (1) The Dial Press (1) TheBentPencil (1) Tok Rimau (2) Top 10 (6) Tulip Ungu (1) Uji Norizqi (1) Ulii Azman (1) Umi Azrini (1) Umi Kalsom (1) Umie Nadzimah (2) Usia GA (4) Ust Amran Md Yusoff (1) Ustaz Azhar Idrus (1) Vanny Chrisma W. (1) Wan Rohayu (2) Wann Azlan (1) Wise Words Publishing (2) Wordless Wednesday (14) Xarine (1) Xuanza (1) Yusnida Tajuddin (1) Yusry Yusopp (1) Zabrina A. Bakar (2) Zaharah Nawawi (1) Zahazan Mohamed (1) Zamri Mohamad (2) Zamri Zainal Abidin (1) Zan Zarida (1) Zara Aluwi (1) Zaradgreat (1) Zarith (1) Zura Asyfar (1) Zuraidah Othman (1)