Iklan

Aku jarang di blog. Boleh terus ke GA untuk update tentang buku yang dibaca.

Ada beberapa buku nak dijual. Boleh ke sini. Terima kasih :)

Isnin, 23 April 2012

Dedalu Di Hati

11:31 PG 0 Comments
Dedalu Di Hati
Anita Aruszi

ISBN: 9789632748533
Penerbit: iBook Publication Sdn Bhd
Tarikh Terbit: 2007

Halaman: 638
Harga: RM22



~ Rasaku… ~


Aku jumpa novel ni di jualan buku di PPUKM semasa cuti sakit hujung bulan Februari lepas. Amboi! Masa sakit-sakit tu sempat lagi merembat novel kan? Takde gaya orang sakit langsung kih5

Untuk makluman ini novel pertama Anita Aruszi. Namun malangnya novel ini senyap dan sunyi je. Memang payah nak jumpa, rupanya ada masalah dengan penerbit seperti yang diceritakan oleh penulisnya sendiri di sini. Tetapi aku kagum dengan cara penulis menangani masalah ini. Terbitkan sendiri novel ini kembali dan dengar cerita versi barunya lebih mengancam. Wah! Kena dapatkan ni.

Mengisahkan Aliya Murni [Aliya] yang kematian ibu bapanya akibat kemalangan jalan raya dibesarkan di rumah anak yatim. Dia dibantu oleh seorang lelaki yang dipanggilnya daddy. Tak pernah mengenal siapa sebenarnya daddy itu tetapi Aliya senang berkomunikasi dengan daddynya melalui YM.

Kemunculan pensyarah hot di kampusnya membuatkan Aliya dilanda getaran. Adam Hazril [Hazril] ada pesonanya tersendiri. Dan kebetulan kertas projek Aliya yang diselia oleh Hazril telah mendekatkan lagi mereka berdua. Hazril pula sering saja menunjukkan kemesraan, itu yang membuatkan Aliya makin penasaran. Diam-diam hatinya jatuh cinta.

Berkenalan dengan Hazril turut membawa Aliya bertemu dengan Doktor Badrul, Haikal dan Irina. Di saat ini, Aliya terasa berada dalam keadaan dejavu. Doktor Badrul itu seperti dikenalinya. Malah dia merasakan itulah daddy yang dicari selama ini tetapi mengapa daddy bagai tidak mengenalinya?

Apakah Aliya berjaya bertemu dengan daddynya? Dan apa kesudahan kisah Aliya-Hazril sedangkan Irina dan Haikal saling menyukai mereka berdua? Mampukah Aliya mematahkan hati Irina yang menganggapnya seperti adik sendiri? Hanya DDH ada jawapannya.

Sebagai buah tangan sulung, pastinya ada lompong-lompong yang boleh diperbaiki. Ceritanya sudah ada, cuma ketika membacanya ada rasa tersekat-sekat. Itu pada pendapat aku la kan sebab sebelum ni novel-novel beliau memang smooth je tetapi sebagai persembahan pertama aku akui memang ia tidaklah mengecewakan. Ceritanya masih berjaya menghimpun segala rasa – geram, marah, sedih, bahagia, gembira dan kasihan. Ternyata sentuhannya menjadi :)

Happy reading (^-<)

Khamis, 19 April 2012

Diari Mat Despatch: Hati Emak

4:24 PTG 0 Comments
Diari Mat Despatch: Hati Emak
Bahruddin Bekri

ISBN: 9789674010157
Penerbit: PTS One Sdn Bhd
Tarikh Terbit: 30 April 2011

Halaman: 208
Harga: RM9.90


~ Rasaku… ~


Buku comel ni mengambil masa yang teramat luar biasa untuk aku khatamkan. Kalau ikutkan timeline di GR, lebih kurang 5 minggu. Padahal kalau ikutkan halamannya hanya sekadar 208 muka surat tetapi untuk menyelesaikan dalam masa sehari amat sukar untuk aku lakukan. Mungkin kerana ideanya. Jujurnya aku tak begitu menyenangi idea Tuan Bahruddin Bekri kali ini.

Kali ini, Idlan berdepan dengan dilema apabila perlu membuat keputusan dalam hidupnya. Pilihannya cuma ada dua, jadi padaku ia tak sepatutnya menjadi masalah. Tetapi kelihatannya begitu besar buat Idlan. Dari pengamatanku, pendirian Idlan lemah. Dia tidak cukup kuat untuk berdepan dengan pilihan. Itu baru dua, bagaimana kalau ada tiga, empat atau lima pilihan? Aku tak boleh bayangkan betapa besarnya nanti dilema yang bakal dilalui oleh Idlan.

Kisahnya begini. Idlan diminta oleh ibunya untuk pulang ke kampung pada hari Rabu kerana Idlan seorang saja yang diharapkan menjadi wakil keluarga pada hari pertunangan sepupu rapatnya. Namun pada hari yang sama pula, Idlan perlu menghadiri sesi pemilihan bagi editor sambilan yang mana dia gagal dalam edisi sebelumnya.

Jadi apa pilihan Idlan? Mengejar cita-citanya menjadi seorang editor atau menjaga hati seorang ibu? Sila dapatkan di pasaran. Ini edisi ketiga tetapi aku tak baca lagi edisi kedua – Lelaki Baik. Asyik kehabisan stok saja, sudahnya aku rembat edisi ketiga dan keempatnya dulu kih5

Edisi kali ini juga menampilkan beberapa watak baru sebagai pelengkap cerita. Ada eloknya bila ada watak baru ni tetapi kasihannya pembaca seperti aku ini [yang jenis baca 2-3 buku dalam satu masa]. Mulalah kena selak balik halaman sebelumnya bila nampak nama-nama baru tu. Mujur di muka hadapan ada ilustrasi tentang setiap watak. Memang banyak membantu :)

Apa yang paling aku suka tentang naskhah ini adalah gaya penulisannya. Masih mengekalkan identiti Bahasa Melayu Tinggi dan dimaniskan lagi dengan kata-kata motivasi yang indah sudah cukup menunjukkan betapa besarnya bakat yang dimiliki oleh penulis ini.

Aku petik ayat ini yang 'terlekat' lama dalam otak:-

Lalu pada saat kamu tidak menemukan jawapannya, bukan bermakna kamu tidak memperoleh apa-apa. Tetapi sebenarnya kamu sudah memperoleh jawapan yang paling tepat dan benar [page 181]

Happy reading (^-<)

Rabu, 18 April 2012

Cerita KLIBF: Detik menuju Pesta Buku :)

10:37 PG 0 Comments
Assalamualaikum...

Lamanya tak menjengah blog! Maaf lah ya, pada yang menanti review. Bukan tak nak buat, cuma tak sempat :(

Walau bagaimana pun, apa kisah Pesta Buku kali ni? Korang dah ready ke? Tabung dah cukup? Tahun ni aku buat perubahan sikit. Selalunya aku dah senaraikan buku apa yang nak dibeli tetapi tahun ni aku ubah. Aku akan peruntukkan bajet untuk setiap penerbit. Kali ni aku nak beli novel/buku dari Jemari Seni, NB Kara, PTS, Kaki Novel & Karyaseni. Tak lupa novel terbaru Anita Aruszi dari Buku Prima :)

Lebih mudah bukan? Letak bajet begitu dan capai saja berapa buah novel yang boleh. InsyaAllah, moga tak overbudget kali ni :D

Rasanya aku perlu lebih lama & berbelanja lebih di booth JS. Maklumlah Nir dah keluar buku baru sedangkan yang lama pun aku tak sempat beli lagi. Aduh! Teruknya perangai! Dengar cerita juga bulanhijau pun bakal memeriahkan dunia penulisan dengan novel sulungnya. Wah! Semangat adik-adikku ni menulis.

Mari lihat booth yang bakal dikunjungi:-


Jemari Seni
Dewan Tun Hussein Onn [No. HA11-14]

NB Kara
Dewan Tun Razak 3 [No. 3004-3005]

PTS
Dewan Tun Hussein Onn [No. H01-16]
*Klik sini untuk pelbagai promosi/diskaun oleh PTS


Kaki Novel
Ruang Legar [No. L089-091]
Dewan Mawar [No. M22-23]


Hmm, mungkin patah kaki la aku kali ni. Kebetulan aku pulang dari KK malam Sabtu tu, Ahad dah ke PWTC. Confirm memang penat gila!

Ok girls~ Jumpa korang nanti!

Happy reading (^-<)

Selasa, 3 April 2012

Cantiknya Si Comot

12:15 PTG 2 Comments
Cantiknya Si Comot
Miazal Zahra

ISBN: 9789670246024
Penerbit: Karyaseni Enterprise
Tarikh Terbit: Cetakan Keempat Januari 2012
Halaman: 523
Harga: RM19

~ Rasaku… ~


Ada benar kata pepatah; tak kenal maka tak cinta. Dan bertitik-tolakkan itu jangan mudah sangat pandang orang lain sebelah mata. Mana tahu si dia yang jelik dipandang itu adalah si dia yang akan bertakhta di hati. Secara ringkasnya itu mesej pertama yang ada dalam novel ini.

Sebagaimana Farid Ammar [Ammar] yang tak begitu berkenan dengan Rosmina [Mina]; gadis comot yang ditemui di kebun bunga, tetapi akhirnya hatinya turut terpaut dengan Mina. Pertemuan demi pertemuan sengaja diatur dalam misi hatinya mengejar cinta Mina. Dan di saat Mina ingin berkata 'ya' muncul pula Surina; sepupu Ammar yang turut mencintai Ammar dalam diam. Di waktu yang sama Mina juga disahkan mempunyai ketumbuhan di dalam rahimnya yang membuat dia merasa dirinya tidak layak untuk mendampingi Ammar. Dia nekad untuk menjauhkan diri dari Ammar.

Makin Mina lari, makin dekat pula si Ammar tu. Manakan tidak, Mina itu ibarat nyawanya. Bila tak bersua, tak bernyawalah dia. Pelbagai cara diatur, siap bawa ibu sendiri untuk memujuk Mina. Mujur kesabarannya terbalas. Rayuan dan pujukan Ammar dan ibunya menyentuh hati kecil Mina. Dan kerana itu akhirnya mereka berdua diijabkabulkan.

Dugaan datang menimpa bila ibu Ammar bagaikan sudah lupa yang Mina akan menghadapi masalah untuk mengandung. Terluka hati kecil Mina, manakan tidak bukankah dulu dia sudah bilang yang dia mungkin tidak dapat memberikan Ammar zuriat. Kalau dulu dah kata ok, kenapa kini mengungkit? Namun nasib baik dapat suami yang memahami. Alhamdulillah, penantian mereka berbaloi. Mina disahkan mengandung di saat kembali dari Mekah. Dalam meniti saat-saat bahagia, Mina diduga lagi dengan kemunculan Sofea, bekas cinta pertama Ammar.

Berbadan dua, Mina makin sensitif. Mudah terasa dan makin manja. Hubungannya dan Ammar turut goyah dek kerana Ammar bagaikan mudah melayan Sofea. Apa kesudahan cinta mereka? Cari CSC dan baca. Barulah anda dapat menikmati alunan cinta dari tanah Cameron Highlands.

Aku sedikit lelah sebenarnya melayan karenah manja Mina kih5 :P Begitu juga dengan sikap mudah marah si Ammar. Sikit-sikit manja, merajuk dan amarah. Kedua-dua watak memang lengkap dengan tiga sifat ni. Mujur penulis punya tempo yang bagus. Plot ceritanya smooth saja. Tak membosankan aku untuk membacanya :)

Happy reading (^-<)

Isnin, 2 April 2012

Kampung Girl

1:48 PTG 4 Comments
Kampung Girl
Umi Kalsom

ISBN: 9789670246130
Penerbit: Karyaseni Enterprise
Tarikh Terbit: Cetakan Kedua Februari 2012
Halaman: 547
Harga: RM21


~ Rasaku… ~

Selepas ADH, ini satu lagi kisah cinta yang sweet. Memang ini sebenarnya salah satu genre yang aku minat. Kisah cinta yang sweet yang buat aku tak henti-henti tersenyum dari mula sampai ke akhir cerita. Tak kisahlah orang nak kata aku minah jiwang ke karat ke, peduli la kan? Memang ini my taste kih5 :P

Kenapa aku suka KG? Kerana ia kisah yang santai. Sememangnya salah satu sebab mengapa aku lebih ke arah novel kerana aku ingin kisah yang simple, santai dan sweet begini. Kisah yang tidak ada jalan cerita yang memeningkan. Tiada konflik yang kusut. Dah penat bekerja, lelah dengan kehidupan yang penuh pancaroba, aku lebih berminat dengan cerita yang indah-indah saja. Barulah boleh jadi my sweet escape :)

Ikutkan KG menggunakan tema yang cliché - kisah perkahwinan yang diatur oleh keluarga. Tetapi pengolahan penulis menjadikan ia kisah yang seronok dibaca. Dengan lagak bakal pengantin lelaki yang tak sukakan pengantin perempuan. Si pengantin perempuan pula yang tak henti-henti berusaha memikat si bakal suami. Adegan-adegan lucu dan manis yang terselit. Ia sangat menghiburkan.

Dari kecil sehinggalah dewasa, Ashraf memang tidak pernah menyukai Ainnur, sepupunya sendiri. Bergaduh mulut? Itu merupakan perkara biasa bagi Ashraf jika Ainnur ada di depan mata. Pasti ada sahaja perkara yang hendak diperbalahkan. Lebih malang, bila keluarga sendiri yang mengaturkan. Ainnur akan menjadi isteri Ashraf! Gamat! Puas Ashraf menolak tetapi lain pula jadinya. Ainnur pula makin berbesar hati. Abang Ashnya akan ditawan.

Dalam mengira hari mereka disatukan, Ainnur pula yang gelisah. Ada ‘rahsia’ yang disimpan kemas daripada pengetahuan Ashraf. Dan bila ia dibongkar, kemarahan Ashraf meningkat dua kali ganda. Kelu lidah Ainnur untuk menyangkal. Salah faham dan pertelingkahan membuatkan hubungan mereka bertambah kusuh. Ashraf makin menjauh, Ainnur sendiri merasa jauh hati.

Namun bila jauh di mata, terasa dekat pula di hati. Walaupun ada rasa benci, terselit juga rindu pada sang isteri. Apatah lagi dengan kehadiran Abang Faisal yang buat Ashraf makin gelabah. Apa kesudahan rumah tangga Ainnur dan Ashraf? Mungkinkah si lelaki bandar akan jatuh hati pada kampung girl? Hanya novel ini ada jawapannya.

Novel ini bergerak pantas. Padat. Watak antagonis pun tiada. Itu lebih memudahkan aku untuk menghadam kisah sebegini. Gaya penulis ini mengingatkan aku pada Kak Yati. Menyelitkan kata-kata nasihat di sebalik drama yang dipersembahkan. Ada panduan yang boleh diambil teladan. Teruskan berkarya. Selamat maju jaya!

Happy reading (^-<)

Labels

#prayforGaza (2) A. Darwisy (1) A. Samad Said (1) Abby Gaines (1) Abdul Latip Talib (1) Abdul Rahim Awang (4) Acik Lana (3) Adah Hamidah (2) Adaptasi Novel (7) Addi (1) Adib Zaini (4) Affifudin Omar (1) Afifah (1) Aidil Ryzal (1) Aifa Batrisya (1) Aima Chan (1) Aimi Ainis (1) Aina Emir (3) Ainin Naufal (1) Aireen Aryana (1) Airisz (1) Aisha Hamza (1) Aisya Sofea (3) Alaf 21 (92) Aleya Aneesa (10) Alice Clayton (1) Aliesha Kirana (1) Alifah Juhaida (1) Alina Haizar (2) Aloy Paradoks (1) Amal (1) Amanda Berry (1) Amirul Johari (1) Amiza Anaz (1) Amoi (1) Ana Sofiya (1) Andrew Matthews (2) Andrew McMeel Publishing (1) angelseptember (1) Anis Ayuni (4) Anita Aruszi (9) Anjell (1) Anna Lee (2) Anne Gracie (1) Annur Shanana (1) Anuar Shah (1) Anugerah Pilihan Pembaca Popular-Berita Harian (2) Aqram (1) Ar Risalah (4) Ariela Sahimi (6) Arman Jazee (1) Arsha Wee (1) Ash Kun (1) Asmar Shah (1) Athool (1) Atikah Yusof (1) Attokz Dikulgai (2) Aulia Iman (1) Ay Yusof (1) Ayob Kelubi (1) Ayu Emelda (2) Ayumi Syafiqah (1) Azra Aryriesa (1) Badrul Hisham Shari (1) Bahruddin Bekri (5) Ballantine Books (5) Balqissy (1) Bayyinat (2) Berkley Sensation (6) Bes Q Publication (1) Bidayatul H (1) Big Bad Wolf (1) Bikash Nur Idris (3) blogpke (1) Blook (12) Bophairy (2) Bozu (1) BraderLeplep (2) Brigham Young (1) Bukan Penggoda (1) Buku Fixi (22) Buku Prima (25) BukuBlog (11) Bulanhijau (4) C.J. Charmichael (1) Cabaran 50 Novel (61) Carmen Falcone (1) CAT (5) Cerita KLIBF (7) Ceritera Puisi-Sajak-Gurindam (2) Chef Hanieliza (1) Choppy (1) Christine Merrill (1) Cik Amal Amina (1) Cik Ian (2) Citahrudin (1) Cob Nobbler (2) Comei (2) Creative (19) Ct Zuraimi (2) Cucuratap (2) Damya Hanna (5) Dayang Noor (5) Dewan Bahasa dan Pustaka (3) Dhiya Zafira (9) Diane Gaston (1) Dihsar Ludba Haqifa (1) Diya Nordin (1) Dr Amida Abdul Hamid (1) Dr Shah Ibrahim (1) DuBook Ceritera (3) DuBook Press (3) e-book (62) e-cerpen (6) E-man Sufi (1) e-novel (22) e-Sentral (8) Ednin (1) Eka Faraha (1) Elee Mardiana (2) Elena Reeney (1) Eliyyah (1) Ellis Gee (1) Elzara Hariri (1) Emma Maizura (1) Emy Roberto (3) Entangled Publishing (6) Evelyn Rose (2) Ezza Mysara (2) Fadhli Hamdan (6) Fadzlieo (1) Faisal Tehrani (2) Faizal Sulaiman (3) Faizal Tukimin (1) Fajar Pakeer (11) Farah Husain (5) Farihah Iskandar (1) Fatimah Busu (1) Fatimah Syarha (1) Fatin Nabila (2) Fatrim Syah (1) Fauziah Ashari (2) Faziela (1) Fazley Yaakob (1) Fazlyn Ridz (1) Fdaus Ahmad (3) Feeza (1) Fieyza Fadlina (1) Fikri Kacak (2) Fikri Misti (1) Fitri Hussin (1) Fixi Retro (1) GA Quotes (6) Galeri Ilmu (6) Gallery Books (4) GedeBook (1) Gina Yap Lai Yoong (3) GR 2012 (75) GR 2013 (94) GR 2014 (95) GR 2015 (34) GR 2016 (6) GR 2017 (8) GR 2018 (16) Grup Buku Karangkraf (60) H.M. Tuah Iskandar (1) Habiburrahman El Shirazy (4) Hadiah Sastera Negeri Sabah 1994/1195 (1) Haeqal Zulqarnain (1) Hafizah Iszahanid (1) Hafizul Osman (1) Haliban (1) Hana Qistina (1) Hani Fazuha (5) Hanie (1) Hanina Abdullah (2) Hannah Dhaniyah (1) Hanni Ramsul (4) Hanny Esandra (1) Harlequin Books (4) Haryani Kamilan (1) Hasrul Rizwan (2) Haswida Abu Bakar (2) Hellioz (1) Herna Diana (1) Hezzy Azra (3) Hidayatus (2) Hilal Asyraf (5) Hilmi Lona (1) Hlovate (10) Hodder Stoughton (1) Humaira Bookstore (1) I F I Enterprise (1) Ian Juliana (1) iBook Publication (1) Ida Farisya (1) Idea Kreatif Publication (15) Ika Madera (1) Ilham Bestari Publication (1) Illa Shanahila (1) Ilya Abdullah (1) Imaen (2) Iman Nizrina (2) Iman Xara (2) Imani Hatta (1) Immaz Huda (1) Imran Azmi (1) Indah Iskandar (1) Intens Media (1) Iqbal Syarie (5) Iris Ixora (1) Irma Hasmie (1) Ismi Fa Ismail (1) ITBM (2) Jat (1) Jemari Seni (58) Jennifer Probst (5) Jerilee Kaye (1) Jo (1) Johanna Lindsey (1) John Norafizan (2) JS Adiwarna (12) Ju Asu Ra (1) Jualan Gudang (1) Julie Anne (2) Julie James (4) K Four Publishing (1) Kad Mutiara Minda (1) Kaki Novel (37) Karangkraf (4) KarnaDya (5) Karnival Buku Online (1) Karnival Karangkraf (2) KaryaSeni (19) Kaz Ishak (1) Kelas Buku (1) Kele Moon (1) Keputusan C50B (6) Khadijah Hashim (1) Khairi Mohd (1) Khairul Nizam Khairani (1) Khairulnizam Bakeri (1) Khairyn Othman (2) King International Prize 2010 (1) KLIBF 2011 (5) KLIBF 2012 (2) KLIBF 2013 (1) KLWRF (1) Kristen Proby (2) Kumprinx (1) Kusyi Hirdan (1) Lang Leav (1) Lavendra (1) Leeya Myra (1) Lejen Press (3) Levis Delisya (1) Liana Afiera Malik (1) Lila Vee (1) Lily Haslina Nasir (1) Liyana Zahim (1) Liza Mior Rashdi (1) Lokman Hakim (1) Loose Id LLC (2) Lord Zara (3) Louise Allen (1) Lovenovel (9) Luc Abdullah (1) Lya Zara (1) Lynn Allyna (1) Lynn Dayana (1) M Faridzuan Majid (1) M. Faiz Syahmi (1) M.K. Schiller (1) Ma Lee Chuswan (2) Maisey Yates (2) Mak Su (1) Maki Enjouji (10) Manaf Hamzah (2) manga (10) Manjlara (1) Maria Kajiwa (2) Marissa (2) Marita Conlon-Mckenna (1) Marwati Wahab (2) Masy (1) Mat Luthfi (1) Maya Banks (6) Maya Iris (2) Mazni Aznita (4) Mazni Darwisya (1) Mcjust.lol (1) Meen Zulaikha (4) Melati Publisher (1) Melur Jelita (2) Mendelssohn Levy Publishing (1) Mesbo (1) Miazal Zahra (1) Michelle Willingham (1) Mimie Afinie (2) Mimie Candycane (1) Mini Novella (9) Mirachantek (1) miss eurydice (1) Mona Yanty (1) MPH (1) Mr.K (1) Mrflowermanstudio (1) Muhamad Fazrin (1) Muhammad Fatrim (2) Murni Aqila (2) Must Read (1) N.M. Silber (1) Nadia Khan (3) Nadra Yasmina (1) Nami Cob Nobbler (1) Nasiroh Abdul Rahman (1) Nasron Sira Rahim (1) Nass Alina Noah (1) Nasz (3) Naurah Iman (1) Naza Adlyn (1) Nazawati (1) Nazri M. Annuar (1) Nazurah Aishah (2) NB Kara (18) NHF Media (1) NI Publication (2) Nia Azalea (1) Nina Croft (1) Nir (5) Nirrosette (2) Nisah Haron (1) Nisyah (2) Nizam Sani (1) Nok Wafdi Nik Jaafar (1) Noor Azzahra (1) Noor Suraya (13) Noorfadzillah (1) Nora Ismail (5) Noraz Ikha (2) Norhanisamila (1) Norhayati Abd Malek (1) Norhayati Berahim (23) Norisah A. Bakar (3) Nota Airina (89) Notis Pembetulan (1) Novel Fiksyen Sejarah (1) Novel Grafik (2) Novel Nur (1) Novel Terpakai (2) Nueen (1) Nur Ezzah Amirah (1) Nuraqilah Syuhaida (1) Nurassyi Rashid (1) Nureen Mirza (1) Nuril Bahanudin (1) Nurul Syahida (2) O'Brien Press (1) October (3) Omnific Publishing (1) Owen Slot (1) P. Ramlee (1) Packy Sidique (1) Pameran Buku (1) Paradoks Production (1) Pekan Ilmu (1) PELIT (5) Pena Senja (1) Penerbit Republika (1) Penerbit-X (1) Penerbitan Angkatan Baru (1) Penulis.Sahaja (1) Penulisan Enterprise (1) Penulisan2u (5) Peraduan Menulis Novel Dewasa 1992 (1) Pesta Buku (22) Pesta Buku Kelantan (4) Pesta Buku Selangor (1) Pingu Toha (1) Pitak (2) Pocket Books (2) Popular (1) Poreng Kertas Publication (3) Poyo (1) Printing Problem (1) Promosi (18) PTS (31) PTS BookCafe (1) PTS Fortuna (4) PTS Islamika (1) PTS Litera (9) PTS Millennia (2) PTS One (5) PTS Pop (3) PTS Professional (1) PTS Publications (1) PTS Publishing House (1) PTS Syok-Hallyu Wave (1) Pustaka Islamiyah (2) Puteri Andalas (1) Qaseh Qaisara (1) Qaseh Qistina (1) Que Sera Sera (2) Rabihah Nur Ridhuan (1) Rahimin (1) RAID Studio (1) Raja Faisal (1) Ramlah Abdul Rasid (1) Ramlah Muhamad (1) Ramlah Rashid (3) Ramlee Awang Murshid (17) Read Malaysia (1) Reen (1) Rehan Makhtar (3) Reja (1) Resmanshah (1) Ridhwan [Ridh-One] (2) Ridhwan Saidi (1) Ridhya Iman (1) Rin Ahmad (1) Rina Farizq (1) Rizai Reeani (1) Rizque Publishing (1) Robin Bielman (2) Roman (1) Rose Harissa (17) Rozita Abd. Wahab (1) Ruby Hazri (1) Ryana Adrina (1) Rynsa (1) Saat Omar (1) Saidatul Saffa (2) Saifullizan Tahir (1) Salina Ibrahim (2) Salina Salleh (1) Salleh Kausari (1) Sania Yasmin (2) Sara Aisha (1) Sara Kyoko (1) Sarah Mayberry (1) Sarnia Yahya (8) SeaShell Publishers (2) Sha Ibrahim (1) Shafaza Zara Syed Yusof (1) Shahir (1) Shahirah Khairudin (1) Shahrul Akram (1) Sham Hashim (1) Shamien A. Basit (2) Shamsiah Mohd Nor (1) Shaz Johar (4) Shogakukan (10) Si Manis 17 (4) Silhouette Books (2) Sinaganaga (2) Sindiket Sol-Jah (1) Siti Hazneza Abdul Hamid (1) Siti Jasmina Ibrahim (1) Siti Nur Dhuha (1) Siti Rosmizah (1) Small Cow Productions (1) Smashwords (1) Soltura (1) Sophie Kinsella (1) Suzana Sulaiman (1) Syafie Mahyani (1) Syafiq Aizat (1) Syah Shah (4) Syahirah Ibrahim (1) Syaihan Syafiq (2) Syamnuriezmil (3) Syarikat Muda Osman (3) Syasyaja (1) Syud (6) Syuqri Mustaqim (1) Szalies (1) Teja Elliza (1) Teja Irzara (1) Telaga Biru (3) Tembakau (1) Teratak Kasih (1) Tere Liye (1) Terjemahan DBP (1) Terri Brisbin (1) Thanks Note (2) The Awesome Five (1) The Dial Press (1) TheBentPencil (1) Tok Rimau (2) Top 10 (6) Tulip Ungu (1) Uji Norizqi (1) Ulii Azman (1) Umi Azrini (1) Umi Kalsom (1) Umie Nadzimah (2) Usia GA (4) Ust Amran Md Yusoff (1) Ustaz Azhar Idrus (1) Vanny Chrisma W. (1) Wan Rohayu (2) Wann Azlan (1) Wise Words Publishing (2) Wordless Wednesday (14) Xarine (1) Xuanza (1) Yusnida Tajuddin (1) Yusry Yusopp (1) Zabrina A. Bakar (2) Zaharah Nawawi (1) Zahazan Mohamed (1) Zamri Mohamad (2) Zamri Zainal Abidin (1) Zan Zarida (1) Zara Aluwi (1) Zaradgreat (1) Zarith (1) Zura Asyfar (1) Zuraidah Othman (1)