| Iklan |

Aku jarang ada di blog. Boleh klik GA untuk progress membacaku.

Ada jual buku terpakai. Klik sini untuk lihat. Macehh.. :))

Selasa, 17 Julai 2012

Bittersweet

Bittersweet
angelseptember

ISBN: -
Penerbit: http://secretsoflifetime.wordpress.com
Tarikh Terbit: 2012
Halaman: 9 bab [termasuk ending]
Harga: -

~ Rasaku… ~

Lama kan aku tak review any online stories? Bukan apa, ketiadaan masa dan ruang [eceh, alasan! hee ;P].

Cerita ini aku pilih kerana episodnya yang tak sampai sepuluh pun. Cepat sikit la nak habiskan. Lagipun lagi mudah pilih cerita yang ringkas-ringkas sebab nak duduk depan komputer lama-lama takut mata makin kelabu kih5 :P

Jazlan dan Jasmine, sweet couple even though ada adegan-adegan mesra mereka itu mungkin terlebih. Atau mungkin kerana pengantin baru, makanya ia ditunjukkan sebegitu, supaya nampak lebih real. Mereka berdua kenal di kedai bakery. Alahai! Sweet! Langsung mengingatkan aku pada novel SI, tak sama tetapi pertemuan di bakery itu saja yang lebih kurang serupa.

Jazlan ni sebenarnya frust dengan Fazura, kekasih hati ketika mereka di alam universiti lagi. Tetapi dek kerana Fazura ini gadis yang high class kononnya, maka ditinggalkan si Jazlan yang ketika itu masih bergelar office boy. Lima tahun kemudian, mereka bertemu semula di majlis perkahwinan abang angkat Jazlan, Waleed & Widad. Di saat itu, Fazura mula mengejar Jazlan kerana sekarang Jazlan dah up sikit dari office boy.

Namun Jazlan ni dah serik. Lagipun dia dah terjatuh hati pada Jasmine, gadis yang bekerja di bakery Widad. Kebetulan ketika Fazura merayu-rayu nak kembali pada Jazlan, si Jazlan ni menarik Jasmine dan mengaku yang dia cintakan Jasmine. Jasmine yang terkedu, tak berkata apa-apa sedangkan hatinya mengaku dia pun sudah menyukai Jazlan. And the rest... kena baca sendiri lah! Bukan susah pun, klik saja blog Cik Angelseptember ;)

Aku suka cara penulis yang menceritakan [baca: menulis] kisah ini dengan santai dan laras bahasa yang mudah. Simple. Memikat. Tak terlalu banyak perincian, tak meleret-leret, tetapi cukup seadanya. Memudahkan para pembacanya menikmati kisah ini dengan tenang dan senyuman yang pastinya tak akan hilang walau sudah sampai di penghujungnya. Bittersweet! I like it :D

Mungkin lepas ni aku akan start baca kisah Waleed & Widad pula.... tajuknya catchy!

Happy reading (^-<)

Tiada ulasan:

Label

#prayforGaza Abby Gaines Abdul Latip Talib Abdul Rahim Awang Acik Lana Adah Hamidah Adaptasi Novel Addi Adib Zaini Affifudin Omar Afifah Aifa Batrisya Aimi Ainis Aina Emir Ainin Naufal Airisz Aisha Hamza Aisya Sofea Alaf 21 Aleya Aneesa Alice Clayton Aliesha Kirana Alifah Juhaida Alina Haizar Aloy Paradoks Amal Amanda Berry Amirul Johari Amoi Ana Sofiya Andrew Matthews Andrew McMeel Publishing angelseptember Anis Ayuni Anita Aruszi Anjell Anna Lee Annur Shanana Anugerah Pilihan Pembaca Popular-Berita Harian Aqram Ar Risalah Ariela Sahimi Arman Jazee Athool Atikah Yusof Attokz Dikulgai Ay Yusof Ayob Kelubi Ayu Emelda Ayumi Syafiqah Azra Aryriesa Badrul Hisham Shari Bahruddin Bekri Ballantine Books Balqissy Bayyinat Berkley Sensation Big Bad Wolf Bikash Nur Idris blogpke Blook Bozu BraderLeplep Brigham Young Bukan Penggoda Buku Fixi Buku Prima BukuBlog Bulanhijau C.J. Charmichael Cabaran 50 Novel Carmen Falcone CAT Cerita KLIBF Ceritera Puisi-Sajak-Gurindam Christine Merrill Cik Ian Citahrudin Cob Nobbler Comei Creative Ct Zuraimi Cucuratap Damya Hanna Dayang Noor Dewan Bahasa dan Pustaka Dhiya Zafira Diane Gaston Dihsar Ludba Haqifa Diya Nordin Dr Amida Abdul Hamid Dr Shah Ibrahim DuBook Ceritera DuBook Press e-book e-cerpen E-man Sufi e-novel e-Sentral Eka Faraha Elee Mardiana Elena Reeney Eliyyah Ellis Gee Emma Maizura Emy Roberto Entangled Publishing Evelyn Rose Fadhli Hamdan Faisal Tehrani Faizal Sulaiman Fajar Pakeer Farah Husain Fatimah Busu Fatimah Syarha Fatin Nabila Fauziah Ashari Faziela Fazley Yaakob Fdaus Ahmad Feeza Fikri Kacak Fikri Misti Fitri Hussin Fixi Retro GA Quotes Galeri Ilmu Gallery Books Gina Yap Lai Yoong GR 2012 GR 2013 GR 2014 Grup Buku Karangkraf H.M. Tuah Iskandar Habiburrahman El Shirazy Hadiah Sastera Negeri Sabah 1994/1195 Hafizah Iszahanid Hafizul Osman Hani Fazuha Hanie Hanina Abdullah Hannah Dhaniyah Hanni Ramsul Hanny Esandra Harlequin Books Haryani Kamilan Hasrul Rizwan Haswida Abu Bakar Hellioz Herna Diana Hezzy Azra Hidayatus Hilal Asyraf Hlovate Hodder Stoughton I F I Enterprise Ian Juliana iBook Publication Ida Farisya Idea Kreatif Publication Ika Madera Ilham Bestari Publication Ilya Abdullah Imaen Iman Nizrina Iman Xara Imani Hatta Imran Azmi Indah Iskandar Intens Media Iqbal Syarie Iris Ixora Irma Hasmie Ismi Fa Ismail ITBM Jat Jemari Seni Jennifer Probst Jo Johanna Lindsey John Norafizan JS Adiwarna Ju Asu Ra Jualan Gudang Julie Anne Julie James Kad Mutiara Minda Kaki Novel Karangkraf KarnaDya Karnival Buku Online Karnival Karangkraf KaryaSeni Kaz Ishak Kele Moon Keputusan C50B Khairul Nizam Khairani Khairulnizam Bakeri Khairyn Othman King International Prize 2010 KLIBF 2011 KLIBF 2012 KLIBF 2013 KLWRF Kumprinx Kusyi Hirdan Lang Leav Leeya Myra Lejen Press Levis Delisya Liana Afiera Malik Lila Vee Liza Mior Rashdi Loose Id LLC Lord Zara Louise Allen Lovenovel Luc Abdullah Lya Zara Lynn Allyna Lynn Dayana M Faridzuan Majid Ma Lee Chuswan Maisey Yates Mak Su Manjlara Maria Kajiwa Marissa Marita Conlon-Mckenna Marwati Wahab Masy Mat Luthfi Maya Banks Maya Iris Mazni Aznita Mazni Darwisya Mcjust.lol Meen Zulaikha Melati Publisher Melur Jelita Miazal Zahra Michelle Willingham Mimie Afinie Mimie Candycane Mini Novella Mirachantek miss eurydice Mona Yanty MPH Mr.K Mrflowermanstudio Muhammad Fatrim Murni Aqila Nadia Khan Nadra Yasmina Nami Cob Nobbler Nasiroh Abdul Rahman Nasron Sira Rahim Nass Alina Noah Nasz Naurah Iman Nazawati Nazri M. Annuar Nazurah Aishah NB Kara NHF Media NI Publication Nina Croft Nir Nirrosette Nisah Haron Nisyah Nizam Sani Nok Wafdi Nik Jaafar Noor Azzahra Noor Suraya Noorfadzillah Nora Ismail Noraz Ikha Norhanisamila Norhayati Abd Malek Norhayati Berahim Norisah A. Bakar Nota Airina Notis Pembetulan Novel Fiksyen Sejarah Novel Grafik Novel Nur Novel Terpakai Nur Ezzah Amirah Nuraqilah Syuhaida Nurassyi Rashid Nureen Mirza Nurul Syahida O'Brien Press Omnific Publishing Owen Slot P. Ramlee Pameran Buku Paradoks Production Pekan Ilmu PELIT Penerbit Republika Penerbitan Angkatan Baru Penulis.Sahaja Penulisan Enterprise Penulisan2u Peraduan Menulis Novel Dewasa 1992 Pesta Buku Pesta Buku Kelantan Pesta Buku Selangor Pingu Toha Pitak Popular Printing Problem Promosi PTS PTS BookCafe PTS Fortuna PTS Islamika PTS Litera PTS Millennia PTS One PTS Pop PTS Syok-Hallyu Wave Puteri Andalas Qaseh Qaisara Qaseh Qistina Que Sera Sera Rabihah Nur Ridhuan Rahimin Raja Faisal Ramlah Abdul Rasid Ramlah Muhamad Ramlah Rashid Ramlee Awang Murshid Read Malaysia Reen Rehan Makhtar Ridhwan [Ridh-One] Ridhwan Saidi Ridhya Iman Rizai Reeani Robin Bielman Roman Rose Harissa Ruby Hazri Rynsa Saidatul Saffa Saifullizan Tahir Salina Ibrahim Salina Salleh Sania Yasmin Sara Aisha Sarah Mayberry Sarnia Yahya SeaShell Publishers Sha Ibrahim Shafaza Zara Syed Yusof Shahir Shahirah Khairudin Sham Hashim Shamsiah Mohd Nor Shaz Johar Si Manis 17 Silhouette Books Sinaganaga Sindiket Sol-Jah Siti Hazneza Abdul Hamid Siti Jasmina Ibrahim Siti Nur Dhuha Siti Rosmizah Small Cow Productions Soltura Sophie Kinsella Syafiq Aizat Syah Shah Syahirah Ibrahim Syaihan Syafiq Syamnuriezmil Syarikat Muda Osman Syasyaja Syud Syuqri Mustaqim Szalies Teja Irzara Telaga Biru Tere Liye Terjemahan DBP Terri Brisbin Thanks Note The Dial Press TheBentPencil Tok Rimau Top 10 Ulii Azman Umi Azrini Umi Kalsom Umie Nadzimah Usia GA Ust Amran Md Yusoff Ustaz Azhar Idrus Vanny Chrisma W. Wan Rohayu Wann Azlan Wise Words Publishing Wordless Wednesday Xarine Yusnida Tajuddin Zabrina A. Bakar Zaharah Nawawi Zahazan Mohamed Zamri Mohamad Zamri Zainal Abidin Zara Aluwi Zaradgreat Zarith